veelgestelde-vragen

Veelgestelde vragen

 1. Homepage
 2. Lid worden
 3. Veelgestelde vragen
 • Lidmaatschap
 • Hoe word ik lid van R.S.T.V. Passing Shot?

  Je kunt lid worden van R.S.T.V. Passing Shot door dit formulier in te vullen. Mocht je hier niet uitkomen, dan kan je contact opnemen met de ledenadministratie via de contactpagina.

 • Wat kost het lidmaatschap van R.S.T.V. Passing Shot?

  Het lidmaatschap bij R.S.T.V. Passing Shot kost € 55,- per jaar. Het verenigingsjaar loopt van september tot september. Uiteraard kun je ook in lid worden tijdens het jaar, veelal zijn er dan gereduceerde tarieven. Om lid te kunnen worden van Passing Shot dien je wel in het bezit te zijn van een Erasmus Sport Pas. De sportkaart zullen wij voor jou aanvragen met een gereduceerd tarief van slechts €109. Koop zelf dus geen nieuwe sport pas indien je van plan bent om lid te worden bij ons. Indien je wel al in het bezit bent van een sportkaart, laat dit dan even aan de secretaris weten.

 • Wat is de duur van een lidmaatschap? / Hoe wordt mijn lidmaatschap verlengd?

  Je lidmaatschap wordt ieder jaar automatisch met een jaar verlengd.

 • Wat kan ik met mijn lidmaatschap?

  Het lidmaatschap bij Passing Shot is veelzijdig. Hieronder volgt een opsomming van de belangrijkste punten:

  -       Automatisch KNLTB-lid (inclusief bijbehorend KNLTB-pasje)

  -       Training tegen studententarieven

  -       Twee tot drie keer per week clubmiddag

  -       Eén keer per maand intern toernooitje, de Wokkel

  -       Zonder reservering spelen op Tennispark Kralingen (indien baan vrij)

  -       Dropshot toernooi, Clubkampioenschappen,  Familietoernooi en externe toernooien

  -       Mogelijkheid tot deelnemen nationale competitie en districtscompetitie

  -       Vijf keer per jaar ontvang je het clubblad Passing Events

  -       Veel activiteiten; onder andere het ABN-AMRO tennistoernooi, een bezoek aan de Davis Cup en een reis naar Roland Garros

  -       Borrels en feesten

  -       En nog veel meer!

 • Hoeveel bedraagt de contributie?

  De jaarlijkse contributie bedraagt € 55,-. Voor studenten die zich tijdens de Eurekaweek inschrijven geldt een contributie van € 37,50. De studenten die zich na 1 april inschrijven betalen een eenmalig gereduceerd tarief van € 32,50. Betaling van de contributie geschiedt uitsluitend via automatische incasso. Tevens dient ieder lid gedurende het hele seizoen verplicht in het bezit te zijn van een sportpas bij Erasmus Sport. De sportpas zullen wij voor jou aanvragen met een gereduceerd tarief van slechts €105. Koop zelf dus geen nieuwe sport pas indien je van plan bent om lid te worden bij ons. Dit bedrag wordt tegelijk met de contributie van de rekening afgeschreven. Indien je wel al in het bezit bent van een sportpas, laat dit dan even aan de secretaris weten.

 • Kan ik me het hele jaar door inschrijven?

  Uiteraard kun je ook in lid worden tijdens het jaar, veelal zijn er dan gereduceerde tarieven. De studenten die zich na 1 april inschrijven betalen een eenmalig gereduceerd tarief van € 32,50.

 • Wanneer krijg ik bevestiging van mijn inschrijving?

  De secretaris zal proberen binnen een week je inschrijving te verwerken. Op het moment dat dit gebeurd is zal je een welkomsmail ontvangen met de belangrijkste informatie. In september kan het voorkomen dat dit iets langer duurt door de vele aanmeldingen. Indien je binnen twee weken nog geen mail ontvangen hebt, neem dan zelf even contact op met de secretaris via secretaris@passingshot.nl.

 • Wanneer vindt de automatische incasso plaats?

  Bij nieuwe leden zal de eerste incasso rond 25 september plaatsvinden. We zijn allemaal studenten met weinig geld en we zullen er dus altijd rekening mee houden wanneer de stufi weer binnenkomt. Indien je reeds lid bent bij Passing Shot zal de incasso rond 25 augustus plaatsvinden. Ook kan het voorkomen dat activiteiten via een automatische incasso plaatsvindt. Samen met de bedragen voor onder meer kleding en trainingen zullen deze gedurende het jaar afgeschreven worden. Een week van te voren zal de Penningmeester altijd een herinneringsmail sturen. Zo kan je er altijd voor zorgen dat er voldoende geld op je rekening staat.

 • Waarom moet ik ook een sportpas betalen?

  R.S.T.V. Passing Shot is een onderdeel van Erasmus Sport. Erasmus Sport ondersteunt de vereniging en maakt het mede mogelijk voor jullie om te kunnen tennissen. Daarom is het voor alle leden verplicht om in het bezit te zijn van een sportpas bij Erasmus Sport. Met deze sportpas kan je tevens gebruik maken van de faciliteiten van Erasmus Sport. Ook kan je voor een klein bedrag extra gebruikmaken van de fitnessfaciliteiten op de Campus. Er zitten dus alleen maar voordelen

 • Moet ik de sportpas zelf aanvragen?

  De secretaris zal een sportpas voor alle leden aanvragen. Dit is voordeliger dan wanneer je zelf een pas koopt. Koop zelf dus geen nieuwe sport pas indien je van plan bent om lid te worden bij ons. In september zal de lijst elke week naar Erasmus sport gestuurd worden en kunnen de leden elke maandag na 12.00 uur hun sportpas ophalen bij de balie van Erasmus Sport op de Campus. Vanaf oktober zal de secretaris deze lijst elke maand doorgeven. Indien je graag direct gebruik wil maken van de faciliteiten bij Erasmus Sport kan hier een uitzondering voor gemaakt worden. Vermeld dit even bij je inschrijving of stuur de secretaris even een mail.

 • Hoe zeg ik mijn lidmaatschap op?

  Het verenigingsjaar loopt van 1 september tot 31 augustus. Je afmelding dient ten minste 1 maand voor het verstrijken van het verenigingsjaar in het bezit te zijn van de secretaris. Aan het begin van elk jaar worden de sportkaarten aangevraagd en van daar dat opzeggen na deze datum onder meer niet meer mogelijk is.

  Afmelden geschiedt schriftelijk, door middel van een brief of per e-mail, naar de secretaris van Passing Shot. Na afmelding ontvang je binnen twee weken een bevestiging van de secretaris. Dit is jouw bewijs van uitschrijving, bewaar deze daarom goed. Als je na twee weken nog niets van de secretaris gehoord hebt is het verstandig nog even contact op te nemen met de secretaris.

  LET OP: wanneer je je niet ten minste 1 maand voor het einde van het verenigingsjaar afgemeld hebt, wordt je lidmaatschap automatisch met een jaar verlengd.

 • Tennisaanbod
 • Op welke momenten kan ik vrijspelen bij R.S.T.V. Passing Shot?

  Er zijn drie tennismomenten in de week, de clubmiddag/avonden. Dit zijn momenten waarop je gewoon langs kunt komen om te gaan tennissen. Je hoeft dus niet van te voren met iemand af te spreken want er zullen altijd mensen aanwezig zijn om mee te spelen.

  De clubmiddag/avonden voor het najaar vinden plaats op de volgende momenten op de gravel banen van IJsclub Kralingen (IJsclubdwarsstraat 1 3061 GW Rotterdam):

  Dinsdagavond 19:00-22:00 uur
  Donderdagmiddag 14:00-17:00 uur
  Vrijdagavond 18:00-22:00

  Eind oktober/begin november vertrekken we naar de hal. De clubmiddag/avonden zullen dan plaatsvinden op de volgende momenten:

  Donderdagmiddag 13:00-16:00 uur in Tennishal Victoria (Kralingseweg 226 3062 CG Rotterdam)
  Vrijdagavond 20:00-22:00 uur in Tennishal Aeolos (Stadhoudersweg 181 3039 MC Rotterdam)

 • Ik ken nog niemand op de Vereniging. Kan ik dan ook naar een clubmiddag komen?

  Passing Shot organiseert twee tot drie clubmiddagen en/of avonden in de week. Dit zijn momenten waarop je gewoon langs kunt komen om te gaan tennissen. Je hoeft dus niet van te voren met iemand af te spreken want er zullen altijd mensen aanwezig zijn om mee te spelen. Schroom niet en kom gezellig een keer langs.

 • Kan ik ook tennislessen nemen bij R.S.T.V. Passing Shot?

  Gedurende het hele jaar worden er trainingen gegeven voor elk tennisniveau, van beginners tot wedstrijdspelers. In het buitenseizoen (voor- en najaar) vinden deze plaats op dinsdag, woensdag en vrijdag. Tijdens het winterseizoen wordt er getraind in de hal op dinsdag en vrijdag.

 • Kan ik op mijn niveau ook trainingen volgen?

  Bij Passing Shot worden er het gehele jaar trainingen gegeven. Per seizoen verschilt het op welke dagen deze plaatsvinden. Voor elk niveau is er een geschikte groep. We hebben trainende leden vanaf niveau 9 tot en met niveau 1. De trainingen worden gegeven door twee van onze eigen leden. Met hun vele uren ervaring op de tennisbaan en als trainer zullen zij er voor zorgen dat iedereen beter wordt. Op de manier kunnen wij ook de trainingen tegen een aantrekkelijk tarief aanbieden. Ook worden selectietrainingen gegeven. Kijk voor meer informatie bij Trainingen of stuur een mail naar tc@passingshot.nl.

   

 • Kan ik direct competitie spelen bij Passing Shot?

  Passing Shot doet mee aan de voorjaars- en de najaarscompetitie. Aangezien inschrijvingen vijf maanden van te voren rond moeten zijn kunnen nieuwe leden niet direct meedoen met de najaarscompetitie. Wel kunnen nieuwe leden zich in november inschrijven voor de voorjaarscompetitie. Voor het spelen van competitie dien je echter wel op een bepaald niveau te zitten. Indien je hier nog over twijfelt, neem dan contact op met de technisch commissaris via tc@passingshot.nl.

 • Wat is de Wokkel?

  Elke eerste donderdag van de maand vindt de wokkel plaats. Kom langs en strijd mee voor het wokkelklassement. Aanmelden is niet nodig. Bij de wokkel worden er dubbels gespeeld waarbij alle verschillende niveaus door elkaar worden gemixt van beginner tot gevorderd. Er worden meerdere rondes gespeeld, elke ronde duurt 4 games. Na de wokkel zullen we traditiegetrouw wokkelchips eten en een drankje drinken.

   

 • Activiteiten
 • Hoe word ik op de hoogte gehouden van activiteiten die plaats gaan vinden bij R.S.T.V. Passing Shot?

  Het hele jaar door worden er diverse activiteiten georganiseerd, zoals de nieuwjaarsborrel, het dropshot-toernooi en de clubkampioenschappen. Hiervan word je op de hoogte gehouden middels de weekmail, het clubblad Passing Events en de website.

 • Hoeveel activiteiten worden er in een jaar gehouden?

  Passing Shot organiseert ieder jaar een groot aantal activiteiten binnen de vereniging. De verantwoordelijkheid voor deze organisatie ligt bij de Activiteiten Commissie, die begeleidt wordt door de Commissaris Intern. In 2014-2015 staan er maar liefst 15 activiteiten op het programma. De activiteiten zijn altijd laagdrempelig en zijn sinds hun invoering al bijzonder populair binnen de vereniging. Nu Passing Shot aan het groeien is komen er ieder jaar weer meer leden op af.

 • Welke activiteiten worden er gehouden bij R.S.T.V. Passing Shot?

  Een groot deel van de PS activiteiten worden georganiseerd door de AC zoals het Dropshot-toernooi, sinterklaasborrel en de Nieuwjaarsbowrol. Daarnaast vindt er elke maand een borrel plaats en is Passing Shot aanwezig bij allerlei externe evenementen zoals het Davis Cup en NSK Tennis.

   

 • Clubkleding
 • Is het aanschaffen van clubkleding verplicht?

  Voor competitie spelende leden is een clubshirt verplicht. In het geel zullen we elke vereniging imponeren en genadeloos verslaan. Bij het inschrijfformulier voor de competitie kun je je maat aangeven.

 • Wanneer kan ik clubkleding bestellen?

  Twee keer per jaar zal een bestelling gedaan worden voor de kleding. Deze inschrijvingen zullen samen met de inschrijvingen voor de competitie samenvallen rond november en juni.

Anal