HomeCompetitieNieuwsNabeschouwing voorjaarscompetitie 2012
Schrijf nu een competitieverslag via deze link!

Nabeschouwing voorjaarscompetitie 2012

  • PDF
  • Afdrukken
  • E-mail

djonadHelaas! De voorjaarscompetitie is afgelopen. Voor sommige betekent dit dat een mooi toernooiseizoen aanbreekt, voor andere betekent dit trainen voor de herfstcompetitie en voor weer andere betekent dit dat de lege hoek - waar tijdelijk de golftas/ het hockeystick/ de dart pijlen stond(en)- in de kamer weer een jaar gevuld kan worden met de oversized tennistas. Echter,’ de beste profeet voor de toekomst is het verleden’, Lord George Byron (niet Myron;)). Vandaar dat we nog één maal alle hoogte en dieptepunten doornemen. Nabeschouwen á la Humberto Tan en Jan van Halst alleen dan zonder kale koppen.

Op 9 januari 2012 begon het sprookje, de teamindeling voor het voorjaar was bekend! Er kon door de meeste begonnen worden met toeleven naar het voorjaar, waarop de oude garde vooral dacht: “gelukkig is het pas over 4 maanden zover”. Wat niet iedereen weet is dat de voorjaarscompetitie stemming gepeild werd met een mooie poll op de website. Hieruit kwam dat een date regelen met de tegenstand(st)er prioriteit nr. 1 had en dat de meeste daarna wel keihard gingen bikkelen om kampioen te worden. Mix 4 is echter dit jaar het enige echte kampioensteam van Passing Shot op basis van louter kwaliteit en artikel II lid 1 en 2 uit het competitie reglement KNLTB Landelijk 2012, 37e druk.

Vlak voor de competitie kwamen de competitieleiders nog met vier zeer grondige analyses van de poules van Heren 1, Heren 2, Mix 5 en Dames 1 zaterdag, want informatie is macht en delen is kracht! Naar verluid zijn vele opstellingen op deze informatie gebaseerd. Hieruit volgde tevens de doelstelling om alle team wekelijks voor en na te beschouwen. Alle trouwe lezers hiervan, dank jullie wel! Het geruststellen van de postbode en Hotmail dat de enorme hoeveelheid fanmail/post in juni weer zou stoppen was nog een hele opgave.

De voorjaarscompetitie zelf begon voor de het gros van de PS teams ‘stroefjes’. Naast de baan was er genoeg getraind, maar niet iedereen had de benodigde 22 uur bondstraining per week volgehouden in de winter. Ook wij begrijpen dat het niet makkelijk is om die eigenwijze bondstrainers uit te leggen dat de backhand altijd strak langs de lijn moet, het is jullie vergeven. Wil je nog een keer precies teruglezen hoe deze weken erna zijn verlopen? De hoogtepunten zijn natuurlijk allemaal terug te lezen in de stukjes op de website. Je kunt ook nog 4 maanden wachten op de releasedatum van het gebundelde boekwerk: Competitieleider: passie, emotie & tennis.

Uiteindelijk kunnen we terugkijken op wederom een geslaagde competitie. Toegegeven, het weer was dit jaar Kwalitatief Uitermate Teleurstellend, maar de dagen dat er wel gespeeld is was er volop gezelligheid en zijn er weer mooie potten gespeeld. Aan de ene kant zijn er nieuwe dubbelkoppels ontstaan zowel op persoonlijk als tennisgebied. Aan de andere kant weten sommige spelers ook weer met wie ze juist niet moeten dubbelen. Zij het vanwege de wedstrijdinstelling, de slechte eerste volley of het eerste servicepercentage van minder dan 85%. In beide gevallen positieve verhelderende ontwikkelingen voor de tenniscarrières.

Tot slot een overzichtje van de behaalde plekken. Er blijft maar één keuze over voor volgend jaar: trainen, trainen en trainen of zoals Muhammed Ali het zegt: I hated every minute of training, but I said, "Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.”

Zaterdag:
Heren 1: 7de, Heren 2: 8ste
Mix 1: 6de
Dames 1: 8ste

Zondag:
Heren 1: 5de, Heren 2: 6de, Heren 3: 6de, Heren 4: 8ste
Mix 1: 6de, Mix 2: 5de, Mix 3: 3de, Mix 4: 1ste, Mix 5: 2de
Dames 1: 5de plek, Dames 2: 5de

Er moet ook nog even bij stil worden gestaan, dat één van de beste competitieleiders die Passing Shot gekend heeft zijn functie met ingang van volgend jaar neerlegt. Via deze weg wil ik hem namens mijzelf, het bestuur en alle overige leden bedanken voor zijn hulp de afgelopen jaren. Om het jaar niet al te plots af te sluiten zal hij naast zijn gebundelde boekwerk ook nog de aanloop naar de herfstcompetitie coördineren. Het is voor Dhr. Boot natuurlijk wel mooi dat zijn telefoonrekening weer 50% kan dalen, omdat hij niet meer op het laatste moment de hele ledenlijst hoeft af te bellen voor een invallerJ. Boot nogmaals bedankt, we zien je op de baan! En we moeten zeker een competitieleider reünie avond met wodka, whiskey & Liquor 43 houden.

Tot de herfst competitie of volgend jaar allemaal!

Met sportieve groet,

Robin Seetz

P.S. Ook jouw contacten met Erwin Kroll willen we graag voor PS behouden, jij schijnt hem regelmatig nog te spreken maar deze site zegt wat anders over deze weerspecialist: http://www.ad.nl/ad/nl/5601/TV-Radio/article/detail/3198841/2012/02/23/Erwin-Kroll-doet-het-wat-rustiger-aan.dhtml
Delen
 

Sponsorkliks

Banner

Erasmus Sport

Banner

Meo Lease

Banner

Interessant

Tennisspelers hebben minder last van snurken

Tennisverenigingen maken sinds dit jaar meer kans op subsidie