HomeCompetitieNieuwsVoorbeschouwing week 7‏
Schrijf nu een competitieverslag via deze link!

Voorbeschouwing week 7‏

  • PDF
  • Afdrukken
  • E-mail

Komende zondag is het alweer zover: de laatste dag van de voorjaarscompetitie 2012. Alhoewel, gezien het weer van deze editie kan dit nog wel eens een gewaagde uitspraak zijn. Voor we vooruit gaan kijken naar de teams van zondag, nog even een terugblik op de laatste dag voor de zaterdagteams. Heren 1 speelde uit bij Maasland. De eerste herendubbel werd dik gewonnen door Marcel en Laszlo, maar verder werden er helaas geen punten gepakt. Deze mannen eindigen daardoor op de 7de plaats in hun poule. De grote vraag blijft: wie was toch die jongen uit dit team, die aan het eind van de eerste speeldag drie keer het park over is gegaan om zijn jas te zoeken, vervolgens nog drie keer omdat hij zijn tas ook nog moest zoeken om er uiteindelijk achter te komen dat hij zijn jas al aan had en zijn tas op zijn rug (de verhalen zijn misschien hier en daar wat aangedikt)? Heren 2 van marthonman Bob Lawende eindigde met een 3-2 nederlaag tegen Maasland. De twee punten kwamen uit de dubbels, waar Jan Wallner en Jonathan Setyo in hun laatste partij nog een 5.5 scoorden!

Na een enigszins stroef begin van de competitie, kwamen de ruggen/schouders/polsen bij Mix 1 los en hielden zij zich uiteindelijk ver van de degradatiezone. De evaluatie zal vooral gaan over de dag dat captain Schellingerhout niet aanwezig was en er onder leiding van dhr. Snijders, die een zero-tolerance beleid aangaande nederlagen instelde, plots met 5-0 werd gewonnen tegen het hoger genoteerde ’s Gravendeel. Vooral de herendubbel, waarbij het duo Perez Torres/Snijders na een 3-6 2-5 15-40 achterstand, alsnog wist te winnen, verdient een plaats in de geschiedenisboeken.

Dames 1 speelde op de laatste dag een van de sterkste wedstrijden van het jaar door 2 punten te pakken tegen de nummer 1. Elisabeth Abs bleef hiermee ongeslagen in de enkel en zou zomaar twee speelsterktes kunnen stijgen dit jaar. Op de eerste dubbel lieten Allyssia en Eva Bos zien dat de doelstelling volgend jaar richting de 6 mag.

 

Dan de zondag. Wat betreft de herenteams wordt het alleen nog spannend voor Heren 3. Momenteel staat de formatie van captain dos Reis Monteiro op de 7de plaats en in de 5de klasse is dit genoeg voor lijfsbehoud. Concurrent Maasland staat slechts 2 punten achter, maar op onderling resultaat wint PS. Maasland speelt ook nog tegen het sterke Rebounce, terwijl onze heren het thuis opnemen tegen Overschie, dat vergelijkbaar in sterkte is. Al met al is het scenario niet ongunstig, maar om helemaal ontspannen te kunnen BBQen is een 3-2 overwinning wel zo fijn!

Heren 4 is helaas al zeker van degradatie uit een zeer sterke 6de klasse poule. Uit tegen TIOD kunnen er wellicht nog wat puntjes gepakt worden. En anders vormt de BBQ een mooie gelegenheid om snel aan andere dingen te denken.

Heren 2 boekte een schitterende overwinning waarmee de degradatiezorgen in een klap verdwenen in het mooie Goirle, waar het nog lang onrustig bleef. Vaste invaller Ruben Timmermans tikte op de 1ste enkel vrij makkelijk een 4.5 van de baan, Jeroen dook na afgelopen jaar tot zijn grote schrik 6 te zijn geworden alweer onder de 5 en toen zelfs captain Seetz zijn singel won was het hek van de dam. Helaas verloor Hans door een opstellingsfoutje bij de tegenstanders, maar dit was ook het enige punt dat verloren ging. Komende zondag wordt er dus voor spek en bonen gespeeld tegen nummer 2 Spijkenisse.

Heren 1 leed een pijnlijke, onterecht, onbegrijpelijke en frustrerende nederlaag tegen TOEG, maar herstelde zich op Hemelvaartsdag met een 6-0 overwinning op Nieuwerkerk, waarmee lijfsbehoud een feit werd. Onbevangen werd er vervolgens die zondag alweer afgereisd naar Oud-Beijerland en na een 5-1 nederlaag werd er iets minder onbevangen teruggereden, via Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Den Bosch, omdat de TomTom niet goed op het raam bleef zitten en sprankelende sterspeler G. van den Hoek uit protest de TomTom op de grond liet liggen. Komende zondag volgt nog Be Quick/Maassluis dat nu gedeeld tweede staat, maar de ogen zijn allang gericht op de BBQ.

 

Dames 1 had in het begin van de competitie de doelstelling om absoluut niet te degraderen. Dat dit enigszins bescheiden was, blijkt wel uit de huidige stand, waarbij zelfs de derde plek nog in het vizier is. De dames zijn ook allemaal in een half tot een heel punt gestegen in rating door een aantal sterke overwinningen, waarbij er onder andere een viertje van de baan werd gedubbeld. Doelstelling dus meer dan gehaald!

Dames 2 boekte op de voorlaatste speeldag thuis op de IJsclub de eerste overwinning van het seizoen! Alhoewel Langeland nu nog 4 punten voor staat, is deze kloof mogelijk nog te overbruggen aangezien zij de koploper treffen en onze dames aantreden tegen Kralingen, die met een nogal wisselende bezetting spelen.

De 7de klasse mixteams doen het erg goed dit jaar. Mix 5 staat momenteel tweede. Concurrent Dekker Rokkeveen speelt tegen de koploper en zelf spelen de dames en heren van captain Timmerman tegen Aeolus, de andere concurrent voor de tweede plaats. De grote vraag is natuurlijk of er uit al die duizenden berichten van de groepswhatsapp nog een tactiek te destilleren valt.

Mix 4 staat bovenaan maar een punt voorsprong op de nummer 2. Omdat alle wedstrijden tot nu toe gewonnen zijn volstaat een 5-3 overwinning komende zondag voor het kampioenschap. De tegenstander is ook bij dit team Aeolus, dat derde staat, maar het verschil in punten is aanzienlijk. Stiekem staat de champagne misschien al koud!
Mix 3 heeft de vorige speeldag gezorgd voor een ontspannen einde van de competitie. Promoveren en degraderen gaat niet meer lukken, waardoor captain Schulten rustig kan slapen en op goed geluk de opstelling in kan vullen zondag. Of wordt er nog gespeeld voor de persoonlijk ratings?

Hetzelfde geldt eigenlijk voor Mix 2. Na een stroef begin deze competitie met twee nederlagen werd een stijgende lijn ingezet, waarna een solide 4de plaats is bereikt.

Een van de spannendste wedstrijden van komende zondag gaat gespeeld worden door Mix 1. Uit tegen de nummer laatst Aeolus moet er dik, zo dik mogelijk gewonnen worden om de race van Schiebroek tegen degradatie te winnen. Captain Verkouteren heeft aangekondigd zijn afwezigheid deze competitie goed te maken door te fungeren als waterdrager/lijnenveger/banensleper/masseur/kapper/en tegen betaling misschien wel meer. Met deze ondersteuning heb ik er alle vertrouwen in.

 

Tot bij de BBQ!

Delen
 

Sponsorkliks

Banner

Erasmus Sport

Banner

Meo Lease

Banner

Interessant

Tennisspelers hebben minder last van snurken

Tennisverenigingen maken sinds dit jaar meer kans op subsidie