HomeCompetitieNieuwsVerslag week 5, voorbeschouwing Week 6 en inhaaldag hemelvaart.
Schrijf nu een competitieverslag via deze link!

Verslag week 5, voorbeschouwing Week 6 en inhaaldag hemelvaart.

  • PDF
  • Afdrukken
  • E-mail

Afgelopen weekend hebben een aantal PS teams goede zaken gedaan. De stijgende lijn lijkt zich steeds verder door te zetten. In het verslag van deze week zullen we vooruitblikken hoeveel teams zich nog van degradatie kunnen onthouden of zelfs nog meedoen voor het kampioenschap. Maar eerst nog even jullie aandacht voor de pastamaaltijd op zondag. De teams die het afgelopen zondag hebben laten afweten bij de karaoke hebben hier een goede mogelijkheid om hun status hoog te houden. Heren 3 en 4, van ieder zondag team was tenminste iemand aanwezig… Winnen of verliezen op de baan maakt niet uit, de avond is een hele andere bezigheid, thuis lopen treuren is ook weer zo wat, toch? Tot zondag avond alvast!

Om te beginnen de uitslagen van afgelopen weekend. Heren 1 verloor met 1-5 van directe concurrent TOEG. Captain Maarten had last van zijn knie, waardoor Dirk Jan die tegenwoordig zijn potjes in mix 7de klasse speelt het proberen als 4de singelaar in de 3de klasse. Hij mocht aantreden tegen een 15-jarige, maar dit mag niet onvermeld blijven, wel eentje met klasse. Papa heeft maandag t/m vrijdag niet thuis kunnen laten en zat lekker te zaniken aan de zijkant. De 15 jarige loste het uiteindelijk keurig op met Dirk Jan op en maande paps tot stilte. Hulde! Paps mag de volgende keer lekker thuis chagrijnig gaan lopen doen.

Heren 2 speelde een echt degradatieduel tegen Tilburg dat slechts 1 punt hoger stond op de twee na laatste plek. Voor de leken: de laatste twee teams degraderen. Dit werd een spannende dag, waar Tilburg met een vrij sterke opstelling met 3-1 uit de singels kwam, werd het uiteindelijk 3-3 na de dubbels. De singel van 3.5 uur van Captain Seetz was een aderlating, maar de uitslag stelde het team zeer tevreden. Heren 3 is hard onderuit bij koploper Hartel en staat nu op de een na laatste plaats. Alle zeilen moeten worden bijgezet om degradatie te voorkomen, aangezien er nog tegen de nrs 2 t/m 4 moet worden gespeeld. Heren 4 heeft het puntenaantal weten te verdubbelen door een puntje te pakken tegen Boskoop. Degradatie is hiermee bijna een feit, maar Thomas Schouten heeft zijn tegenstander tenminste nog wel een 10,1 aangesmeerd. Dat is jammer als je zelf 6,2 staat haha, lekker gedaan Thomas!

Mix 1 mocht uit naar het altijd verre Victoria. Ook hier troffen zij sterke spelers aan. Edwin en Rebecca wisten de eer nog te redden met een puntje in de mix, maar aan de 7-1 kon niks meer veranderd worden. Mix 2 heeft de positie in de middenmoot verstevigd met een 4-4 gelijkspel tegen Dalle. Invalster Gerdien wist nog bijna een puntje te pakken, maar strandde helaas na winst in de eerste set. Mix 3 is weer terug in de race om het kampioenschap. Momenteel op slechts 2 punten achterstand van koplopers Hartel en Oud-Beijerland. Mix 4 doet het nog beter en heeft als enige PS team de eerste plek in handen genomen, captain Christianne heeft al laten weten dat haar team deze plek ook niet meer zal gaan afstaan. Mix 5 blijft meedraaien in de middenmoot met een 3-5 overwinning bij Honselerdijk. Het afstaan van steunpilaar Dirk Jan aan heren 1, heeft de mannen van mix 5 geen windeieren gelegd tegen de nr. een na laatst. De 2de plek die recht geeft op promotie ligt nog wel binnen handbereik.

Dames 1 mocht thuis aanreden tegen het team met de 3.7 als eerste singel. Hier viel dan ook niet veel tegen in te brengen in de singel. De dames lieten zich echter niet kennen en boekten een mooie 5-1 overwinning. Dames 2 had een iets moeilijkere dag, ze hadden weinig in te brengen tegen koploper Berkenrode.

Dan nu inhaaldag op donderdag tijdens hemelvaart. PS zal met slechts drie teams spelen, maar leuke wedstrijden gegarandeerd. Heren 1, Heren 3 en Mix 1 zullen voor de nodige spannende wedstrijden gaan zorgen. Heren 1 mag aantreden tegen nr. laatst Nieuwerkerk, dat evenveel punten als plekken lager staat, dit zijn namelijk slechts 3 punten. Gelukkig is captain Maarten er weer bij, want de tegenstander van afgelopen zondag is in zekere mate misschien toch wel onderschat. Mix 1 speelt tegen Schiebroek en zal zeer belangrijke punten moeten binnenslepen. Aanstaande zondag volgt direct nr 1. Kooistee, die tot nu toe maar weinig verliezen. Heren 3 zal zoals eerder gezegd alles op alles moeten zetten om degradatie te vermijden tegen de nr 3. Rebounce. De overige teams hebben een vrije dag, de ideale kans om onze teams aan te moedigen die jullie steun hard kunnen gebruiken.

Op zaterdag mogen de zaterdag teams weer aan de bak. De laatste plek lijkt voor Heren 2 onomkeerbaar, maar de dames van Dames 1 kunnen nog wel een overwinning pakken tegen Kralingen dat slechts 2 punten hoger staat. Zal Elisabeth weer een singel winnen?

Zondag spelen de volgende teams thuis: Heren 3, Mix 1, 4 en 5 en dames 2. We wensen al deze teams en natuurlijk ook alle uitspelende teams heel veel succes. Of er gewonnen of verloren wordt, het belangrijkste is dat je het dat het een leuke dag wordt. Daarom hopen we op een mooi weertje, en een gezellige avond op de IJsclub. Succes allemaal!

Delen
 

Sponsorkliks

Banner

Erasmus Sport

Banner

Meo Lease

Banner

Interessant

Tennisspelers hebben minder last van snurken

Tennisverenigingen maken sinds dit jaar meer kans op subsidie