HomeCompetitieNieuwsVerslag week 3 en voorbeschouwing inhaaldag week 1
Schrijf nu een competitieverslag via deze link!

Verslag week 3 en voorbeschouwing inhaaldag week 1

  • PDF
  • Afdrukken
  • E-mail

pic2Afgelopen weekend zijn vrijwel alle teams van Passing Shot in actie gekomen. Wederom zijn er wisselende resultaten geboekt. Sommige teams blijken het erg zwaar te hebben. Voorlopig hebben we niet zoveel kampioenskandidaten als vorig jaar. Laten we het weer maar de schuld geven, deze weken achter ons laten en de komende weken de weg omhoog weer inzetten. Een goede tip voor menig competitiespelend lid (dat geen kluizenaarsstudie doet): kijk ’s ochtends naar het weerbericht. Uit empirisch onderzoek is gebleken dat het meestal gaat regenen tussen 13:45 en 14:15 en dat de banen meestal 2.5 tot 3.5 uur nodig hebben om te drogen. De oplossing is om voor 2 euro lekker ’s ochtends in de zon te gaan spelen. Tijden als 08:30 (Toen was alleen het park dicht haha) en 09:00 worden door sommige fanatieke PS’ers niet geschuwd.

Dan de resultaten... Op de zaterdag moesten het thuisspelende heren 1 en dames 1 helaas de wedstrijden aflassen. Heren 2 had weinig in de melk te brokkelen, het niveauverschil was iets te groot om punten te pakken. Mix 1 heeft de tegenstanders zonder setverlies met 5-0 geveegd, de (deels) oude rotten zijn het dus nog niet verleerd.

Op zondag heeft Elise, ondanks een regenpauze, het eerste punt weten binnen te slepen voor de dames van Dames 2. Dames 1 heeft de punten eerlijk gedeeld met hun tegenstanders uit Etten, waar de drie verloren wedstrijden stuk voor stuk close finishes waren. Goed om te zien dat beide teams de stijgende lijn te pakken hebben.

Mix 5 heeft na een spannende speeldag ook genoegen moeten nemen met een 4-4 gelijkspel. Het team draait nog wel mee in de bovenste regionen, maar lijkt de titel aspiraties voorlopig even in de ijskast te moeten zetten. Mix 4 heeft de klassieke Passingshotiaanse overwinning te pakken waar het al tijden op af leek te stomen. Met deze 8-0 overwinning komt het team op 1 punt van koploper Overschie te staan. Dat belooft nu al wat te worden op de een na laatste speeldag thuis tegen Overschie! Bij Mix 3 heeft de heer Schulten de eer hoog weten te houden door het enige punt van de dag te pakken. Echter, zijn er maar liefst 3 driesetters verloren gegaan. Wat is dat toch met die spanning?

Mix 2 deelt vanaf afgelopen zondag met 2 andere teams de laatste plek na hun 5-3 verlies bij Victoria. Er zijn dus nog genoeg kansen voor lijfsbehoud. De 6-0 6-0 verlies van Chocomel verklaard zijn afwezigheid op de zondagavond bij de IJsclub, waar het overigens zeer gezellig was. Hopelijk mogen er meer van dit soort gezellige (nog drukker bezochte) zondagen volgen. Mix 1 beleefde een spannende dag tegen Hoogvliet, dat helaas aan het einde van de dag met 6 punten naar huis ging. Hulde voor Barara die op 6-6 in de tiebreak derde set kramp toch door ging!

Heren 4 wacht nog op het eerste puntje van de competitie. De tegenstanders van Ad Astra bleken een maatje te groot. De rest van de herenteams heeft het ook zwaar in hun klasse. Heren 3 verloor met 4-2 van Spijkenisse. Heren 2 verdubbelde het punten aantal tegen Vierhoeven met een 1-5 verlies en Heren 1 pakte ondanks een zeer spannende tweede dubbel, slechts 1 puntje tegen Overschie.

De weersvoorspelling voor komend weekend wordt al wat beter, laten we hopen dat de resultaten dezelfde stijgende lijn te pakken hebben en dat de temperatuur omhoog schiet! Op zaterdag zijn Mix 1 en Heren 2 vanaf 13:30 weer te bewonderen op de IJsclub. Heren 2 speelt tegen Victoria staat, dus alle punten zijn meegenomen tegen dit sterke team. Mix 1 speelt tegen het ongeveer gelijkwaardige Krimpen, het zal spannend worden, maar we hopen op een 3-2 overwinning.

Op zondag spelen er dit weekend slechts 2 teams van Passing Shot een inhaalwedstrijd. Heren 2 speelt vanaf 10.00 thuis tegen Mattenkloppers; cruciale wedstrijden voor de strijd tegen degradatie. Hetzelfde geldt voor Dames 2 dat ook tegen de nummer laatst mag aantreden en hier dus een zeer belangrijke overwinning kan gaan pakken. Alle teams die deze dag inhalen zijn natuurlijk welkom om deze twee teams naar een 6-0 overwinning schreeuwen in de hel van Kralingen.

Delen
 

Sponsorkliks

Banner

Erasmus Sport

Banner

Meo Lease

Banner

Interessant

Tennisspelers hebben minder last van snurken

Tennisverenigingen maken sinds dit jaar meer kans op subsidie