Schrijf nu een competitieverslag via deze link!

Nieuws

Competitiedag 2

 • PDF
 • Afdrukken
 • E-mail

Afgelopen weekend hebben de competieteams van R.S.T.V. Passing Shot hun tweede wedstrijddag  gespeeld. Onder het geluid van de televisiehelikopters die voor de marathon van Rotterdam in het luchtruim cirkelden, werd er zondag op Tennispark Kralingen weer hartstochtelijk getennist door de zes thuisteams. Ook op zaterdag waren er vier teams actief, waarvan 1 thuis. Hieronder een overzicht van de resultaten:

 In de districtscompetitie op zaterdag heeft Heren 1 zijn kampioensmars definitief ingezet. Thuis op Tennispark Kralingen werd  T.V. Intra 2000 4 uit Rotterdam-Zuid eenvoudig aan de kant gezet. Het team van aanvoerder Jeroen Roffel wist alle vijf wedstrijden in twee sets te winnen, en bezet nu met 9 punten de eerste plaats in de poule. Bij de gemengde teams waren de successen wisselend. Gemengd 1 ging uit met 3-2 ten onder tegen Plaswijck 3. Gemengd 2 speelde uit tegen Schiedam Noord 4, en wist met 4-1 te winnen. Seadna Quigley en Saskia van der Werf wonnen beide hun twee wedstrijden. Het damesteam op zaterdag. Het damesteam won voor de tweede keer zijn wedstrijd met 3-2, dit keer van Plaswijck 5. Simone Hijlkema won opnieuw beide van haar wedstrijden, en de dubbel met Ella Stoel werd zelfs met 6-0 6-0 gewonnen.

Op zondag speelden zes teams van Passing Shot thuis op Tennispark Kralingen. Gemengd 2 heeft zich definitief als kampioenskandidaad gemeld in de 4e klasse. Victoria 3 werd met 8-0 verpulverd, en Gemengd 2 staat daarmee soevereign op de eerste plek. Duko Drijfhout en Iris van Leeuwen hebben tot nu toe al hun partijen gewonnen. Gemengd 4 heeft de nederlaag van vorige week weggepoetst met een 6-2 overwinning op Tenniphil 3, de studententennisvereniging uit Delft. Joost Jansen, Sander van Vliet en Judith de Koning wonnen alledrie hun twee wedstrijden. Ook het 5e gemengde team was thuis succesvol tegen de Kikkers uit Nieuw-Vennep, dat met 5-3 aan de kant werd gezet. Jeannine van Reeken won opnieuw al haar partijen. Voor Heren 2 was de 2e competitiedag een minder groot succes. Er werd met 5-1 verloren van Obvius 1 uit Delft. Heren 3 speelde gelijk tegen Oranje T.C. 4 uit den Haag. De damesteams konden in hun thuiswedstrijden geen succes boeken. Het 1e damesteam werd met 6-0 verslagen door Langeland 1 uit Krimpen. Dames 2 verloor met 5-1 van Capelle 2. Simone van Vliet won wel haar enkel.

Uit bij Victoria liep Gemengd 1 averij op in de 3e klasse. Het tweede team van Victoria was met 6-2 te sterk. Gemengd 3 verloor met identieke cijfers van studentenclub T.C. de Uithof 5 uit Utrecht. Iris Kamerling wist wel beide wedstrijden te winnen. Gemengd 6 wist met 6-2 van Pijnacker 6 te winnen. Heren 1 liet het Hofland 1 ontsnappen aan een vernedering. Alle singles werden gewonnen, met beide dubbelwedstijden gingen in drie sets verloren. Heren 4 speelde met 3-3 gelijk tegen Aeolus 2. Victor Noya won beide van zijn wedstrijden.

Met vriendelijke groet,

de Competitieleider

 

Competitiedag 1

 • PDF
 • Afdrukken
 • E-mail

Afgelopen weekend ging voor R.S.T.V. Passing Shot de voorjaarscompetitie eindelijk van start. Zo’n 100 spelers, verdeeld over maarliefst 17 teams, zullen de vereniging de komende maanden gaan vertegenwoordigen in de Districts- en Landelijke competitie. Op de website wordt u na ieder weekend door de competitieleider op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

Op 5 april was het voor de 4 zaterdagteams zaak om goed uit de startblokken te komen. Op de banen van Tennispark Kralingen, die gedeeld worden met L.T.C. Kralingen, begonnen Gemengd 1 en Dames 1 om 12:00 aan hun eerste wedstrijden. Onder leiding van de nu al tot clubmascotte bekroonde Mr. Beaver, won Gemengd 1 met 3-2 van Kralingen 3. Oud-voorzitter Dirk Jan Kreder won beide van zijn partijen. Ook Dames 1 ontdeed zich met een 3-2 overwinning van Triomf 4 uit Bergschenhoek. Simone Hijlkema wist beide van haar damesdubbels te winnen. Gemengd 2,  dat om 13:30 met de eerste partijen van start ging, won met 4-1 van Schiebroek 13. Heren 1 won uit in Bergschenhoek van Triomf 3.

Voor de 13 zondagteams van Passing Shot begon de competitie pas echt op zondag 6 april. Na enig oponthoud als gevolg van regen aan het begin van de dag, konden de eerste van 7 thuisteams rond een uur of 11 de baan op. Gemengd 1 speelde zijn eerste wedstrijd in de 3e klasse met 4-4 gelijk tegen IJ.T.C. Groenvliet 1 uit Ijsselstein. In de 2e herenenkel baarde debutant Maarten Jansen opzien door tegen de verwachtingen in zijn tegenstander in 3 sets te verschalken. De mannen van Heren 1 stonden na de enkels met 2-2 gelijk tegen Domstad 4 uit Utrecht, maar wisten in de herendubbels de overwinning binnen te trekken. Aanvoerder Maarten Bakker en Arnoud Conijn wonnen beide hun twee wedstrijden. Het nieuw samengestelde Gemengd 3 moest in de 5e klasse met 3-5 zijn meerdere erkennen in Thor de Bataaf 13 uit den Haag. Ook Gemengd 7 was, onder aanvoerderschap van penningmeester Maaike Stoel, niet opgewassen tegen T.C. Roomburg 4 uit Leiden. Heren 3 en Heren 4 bekroonden de eerste competitiedag wel met een overwinning. Heren 3 wist tegen Voorhout 2 een 2-0 achterstand om te buigen in een 4-2 zege. Debutanten Jasper de Ruijsscher en Ruben Hazelzet waren zowel in de enkel als de dubbel samen succesvol. Heren 4 raasde met een klinkende 6-0 overwinning langs Tenniphil 3, onze zustervereniging uit Delft. Victor Noya en Marcel Jong Baw sleepten in hun herendubbel in de tiebreak van de 3e set het laatste punt uit het vuur. Gemengd 6 speelde met 4-4 gelijk tegen Schiebroek 3.

Gemengd 2 en Gemengd 5 wisten als enige uitteams hun duels te winnen. In een klassieke confrontatie met Aeolus 1, sleepten Barbara van der Velden en aanvoerder Ruben Timmermans in de supertiebreak van hun gemengd dubbel het 5e punt in de wacht. Duko Drijfhout en Iris van Leeuwen behielden beide de ongeslagen status. Gemengd 5 was met 6-2 te sterk voor Sassenheim 3. Eline Korndewal, Jeannine van Reeken en Amélie Dufour wonnen al hun partijen. Gemengd 4, Heren 2 en Dames 1 slaagden er niet in om hun eerste wedstrijd te winnen.

Aanstaand weekend zal op 12 en 13 april opnieuw gespeeld worden. De uitteams op zondag moeten rekening houden met extra reistijd in verband met de marathon van Rotterdam. Het adres van het tennispark is Ijsclubdwarsstraat 1.

Met vriendelijke groet,

De Competitieleider

 

Competitie

 • PDF
 • Afdrukken
 • E-mail

Na het daverende succes van de pre-competitieborrel is het dan eindelijk zover, de competitie gaat beginnen. Na al het lange wachten gaat het morgen echt van start, de aankomende zaterdagen en zondagen wordt er weer geharkt, gesnoeid en gebatteld op de banen van Tennispark Kralingen. Mix 1 Mix 2 en Dames 2 bijten morgen de spits af op Kralingen en Heren 1 is helemaal kaar om ze in Bergschenhoek gek te draaien. Wij wensen alle teams op zaterdag en zondag heel veel succes!

 

 

Teamindeling Voorjaarscompetitie 2014

 • PDF
 • Afdrukken
 • E-mail

De teams voor de voorjaarscompetitie 2014 zijn eindelijk bekend! Je kunt ze vinden door op de onderstaande link te klikken:

http://www.passingshot.nl/index.php/competitie-topmenu-149/teams

Als je nog vragen of opmerkingen hebt, of je wilt je graag als invaller opgeven, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Met vriendelijke groet,

De competitieleider

 

Voorjaarscompetitie 2014

 • PDF
 • Afdrukken
 • E-mail

Alle leden van R.S.T.V. Passing Shot kunnen ook dit jaar natuurlijk weer deelnemen aan de voorjaarscompetitie van 2014. In april, mei en juni is Passing Shot vertegenwoordigd bij zowel de districtscompetitie op zaterdag, als de landelijke competitie op zondag. Je hebt nog t/m 24 november om je via het online inschrijfformulier in te schrijven. De link hiervoor staat in het e-mailbericht van de competitieleider, en is ook te vinden op Facebook. Mocht je nog vragen hebben, mail deze dan naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

Met vriendelijke groet,

De competitieleider

 

Update voorjaarscompetitie

 • PDF
 • Afdrukken
 • E-mail

De competitie is alweer over de helft, hoogste tijd om te kijken hoe het dit jaar gaat met de 15 competitieteams van Passing Shot.

Na een iet wat valse start, door te lange vorst waren nog niet alle speelparken speelkaar, waaronder dus ook Tennispark Kralingen, draait de competitie toch ook weer als vanouds. Op een vernieuwd park speelt menig team momenteel met volle overgave haar thuiswedstrijden. Na de wedstrijden valt er tegenwoordig te genieten van een lekker hapje eten voor een schappelijk prijsje. Het eten wordt met de week beter, dus dit is ook een aanrader wanneer je uit hebt gespeeld.

We trappen af met de zaterdagteams! Heren 1 speelt dit jaar in de 4de klasse met een geheel vernieuwde opstelling. Deze heren weten wel wat een balletje slaan is, want zij staan namelijk met vlag en wimpel bovenaan. Zo staan ze al 3 punten voor op de nummer 2. Ondanks dat ze nog een week niet hoeven te spelen en de andere teams nog dichter bij kunnen komen zijn het de nummers 2 en 3 dit ook allebei al 1 keer meer hebben gespeeld dan de rest. Desondanks zijn dit nog wel de laatste twee tegenstanders waar dit team mee te maken zal krijgen. Gaan ze het kampioenschap binnen slepen of niet? Ik denk van wel!

Heren 2 heeft het dit jaar weer erg zwaar, ook zij spelen in de 4de klasse, maar nog niet alle mannen hebben evenveel competitie ervaring. Tot nu toe mag Bruno Baginsky zich de trotse winnaar van het enige punt noemen. Desalniettemin wist Captain Remco te vertellen dat “de sfeer er iedere week goed inzit”. Aankomend weekend zullen er waarschijnlijk weinig punten volgen tegen de gedoodverfde kampioen, maar de weken erna volgen de nummer 4 en 6, wellicht dat de rode lantaarn daar toch nog over kan worden gegeven.

Dames 1 verkeert momenteel ook in een lastig parket. Met 5 punten bungelen zij op de 6de plek. Zij hebben echter al een wedstrijd meer dan de teams om hun heen en moeten ook nog tegen de nummer 1 en 3. Hoeveel punten er dus nog bij worden geschreven blijft in ongewisse, laten we hopen dat het zonnetje de komende weken nog schijnt dan kan er in ieder geval lekker gespeeld worden.

Mix 1 zou van te voren door de kenners worden ingeschat al beoogd kampioen gezien het feit dat ze bij elkaar zoveel ervaring hebben als de overige zaterdagteams bij elkaar. Blijkbaar hebben de kenners zich verkeken, niet zozeer op de kwaliteiten van dit team,  maar op de sterkte van de overige teams in de 4de klasse mix. De tegenstanders beschikken ook over voldoende 5’jes en sporadisch zelfs een 4.  Ondanks de sterke tegenstanders hebben de oude rotten het enorm naar hun zin en staan ze gewoon netjes in de middenmoot.

Tot slot, aankomend weekend is er op zaterdag live muziek op Tennispark Kralingen georganiseerd door LTC Kralingen. Als je dus zin heb in twee avonden met muziek, omdat de zondag ook nog de Passing Shot karaoke biedt kan je hier mooi wat langer blijven hangen.

 

Op de zondag spelen dit jaar maarliefst 11 teams. Hoe zij het doen valt hieronder te lezen:

Heren 1 mag het dit jaar met 50% aan nieuwe spelers opnieuw proberen in de 3de klasse. De nieuwe aanwinsten blijken hun draai gevonden te hebben want met een 2de plek presteert dit team misschien wel boven verwachting goed. Dit geldt al helemaal voor de teamstrijd bij Passing Shot, waar dit team ook de gedeeld eerste plaats in neemt. Feit is wel dat er nog gespeeld moet worden tegen de nummers 1, 3 en 4 dus dat het team zich dan echt mag bewijzen. Tot het tegendeel bewezen is maakt het team nog steeds kans om kampioen te worden en de spelers kennende liggen zij hier nu al van te dromen. Rondje voor de club indien dit lukt Heren 1?

Heren 2 zit dit jaar in een poule in de 4de klasse met veel teams die dicht bij elkaar staan. Handhaving leek dit jaar al een stuk eerder veilig gesteld te zijn, maar met nog wedstrijden te gaan tegen de nummers 1 en 2 in de laatste twee weken, moeten er punten gepakt gaan worden dit weekendeinde tegen de nummer laatst.  Het team maakt in ieder geval nog wel kans om de teamstrijd met de gedeeld eerste plek. Winst van deze prestigieuze titel zal door de heren dan ook als een kampioenschap gevierd worden.

Heren 3 ligt op ware kampioenskoers in de 5de klasse. Ze mogen echter nog niet te vroeg juichen want er moet nog gespeeld worden tegen de nummers 2,3 en 4. Terwijl de 3 laatste teams beduidend zwakker zijn. Het feit dat zij meer punten hebben gehaald tegen de zwakkere teams dan de rest is natuurlijk wel een goed teken.

Heren 4 staat momenteel keurig in de middenmoot in de 7de  klasse en lijkt ook niet meer hoog of laag te eindigen. Het moet onder andere nog tegen de ongeslagen (!) nummer 1, de nummer 2, maar ook nog tegen de één na laatste.

Het enige zondagdames team 1 wat Passing Shot rijk is doet het dit jaar met een aantal voor het eerst competitiespelende dames naar behoren. Het staat momenteel op een 6de plek, maar heeft de top 4 al tegenover zich gehad. Er kan dus zowel nog flink omhoog als naar beneden worden gekeken, de komende drie weken worden spannend voor Dames 1!

Mix 1 komt na 4 speelronden al erg dichtbij een kampioenschap. Met vrouwelijke versterkingen en een Joris zonder gebroken hand en zonder ballen in het hek, aangevuld met de secretaris, voorzitter en oud-voorzitter blijken zij dit jaar genadeloos te zijn. Afgelopen weekend is nummer 2 Dash ’35 de boot in gegaan en als aankomend weekend ook nummer 3 Aeolus eraan moet geloven dan lijkt het kampioenschap in de 4de klasse slecht een kwestie van binnenslepen tegen de nummer 6 en 8 in de laatste weken. Of zijn het toch de pijntjes die dit team uiteindelijk parten gaan spelen? Spanning genoeg!

Mix 2 heeft zich met de nodige vrouwelijke invallers gelukkig een plekje gevonden in de middenmoot in de 5de klasse. Aankomend weekend mag de zoveelste vrouwelijke debutant haar opwachting maken. Lijfsbehoud is nog niet zeker en met wedstrijden tegen de nummer 1, 2 en dan pas tegen de nummer laatst op het programma worden het nog uitermate interessante weken voor dit team.

Mix 3 staat na 4 weken op een gedeeld eerste plaats met mede titel kandidaat Moordrecht. Het team doet het daarmee dit jaar uitermate goed. Aankomend weekend zou wel eens bepalend kunnen worden als deze twee teams de strijd mogen gaan uitvechten. Zeker aangezien beide teams daarna nog tegen dezelfde tegenstanders moeten en ze tot nu toe ook hetzelfde aantal punten hebben bepaald. Met 2 keer een 8-0 overwinning op rij lijkt het team in ieder geval op ramkoers te liggen.

 Voor Mix 4 komende er nog spannende tijden aan. Ze spelen evenals Mix 3 dit jaar in de 6de klasse, waar ze met 1 punt boven de degradatieconcurrent Langeland staan. Dit team zullen zij pas op de laatste speeldag treffen, daarvoor moet er nog gespeed worden tegen de nummer 1 en 4. Het zou mooi zijn als daar ook alvast wat puntjes van worden afgesnoept.

Ook Mix 5 vertoeft op dit moment op de 6de plaatst in de 6de klasse. Met nog wedstrijden te gaan tegen de nummer 3,5 en 7 kan er ook met team nog van alles gebeuren. Of het ook dit team dit jaar gaat lukken om lijfsbehoud veilig te stellen moet de komende weken blijken.

Mix 6 doet het dit seizoen met een 4de plek alleraardigst. Er zijn echter wel drie teams die er boven uitsteken en laten dat nou net de drie teams zijn waar dit team nog tegen moet spelen. Het team lijkt de hoop op promotie daarom dit jaar niet meer te kunnen bewerkstelligen, maar het behouden van de 4de plek zou nog steeds een zeer mooie prestatie zijn.

Dit alles in ogenschouw nemend lijkt Passing Shot bezig aan een zeer succesvol jaar. Vorig jaar rond deze tijd kon op een enkele uitzondering na zo’n beetje ieder team nog degraderen. Dit jaar lijken er meerdere teams op ramkoers te liggen voor het kampioenschap. Ik voorspel dat er dit jaar op 2 juni maarliefst vier teams hun kampioenschap gaan vieren tijdens de afsluitende competitie BBQ. Dit belooft dus één groot feest te worden.

Maar eerst… Aankomende zondag Karaooookeeeé.

Met sportieve groet,

De Competitieleider.

 

Pagina 1 van 4

Sponsorkliks

Banner

Erasmus Sport

Banner

Meo Lease

Banner

Interessant

Tennisspelers hebben minder last van snurken

Tennisverenigingen maken sinds dit jaar meer kans op subsidie