Schrijf nu een competitieverslag via deze link!

Nieuws

Competitiedag 7

 • PDF
 • Afdrukken
 • E-mail

De allerlaatste competitiedagen zijn afgelopen weekend gespeeld en de voorjaarscompetitie zit er alweer op. Terwijl wij met ons hoofd al bij het toernooiseizoen of bij de najaarscompetitie zitten, blikken we nog heel even terug op de wedstrijden van afgelopen weekend en de eindpositie van de 17 teams van R.S.T.V. Passing Shot.

Gemengd 1 op zaterdag, ook wel de Golden Beavers genoemd, wisten op 31 mei met 4-1 van T.O.E.G. 1 te winnen. Els Dijkstra won beide van haar partijen. Het team is ten aanzien van degradatie nog afhankelijk van een inhaalwedstrijd die op 7 juni gespeeld zal worden. Als T.O.E.G. in die wedstrijd één punt of meer pakt tegen Kralingen 3, zal Gemengd 1 uit de 3e klasse degraderen. Gemengd 2 won thuis met 3-2 van Aeolus 11. Saskia van der Werf won opnieuw haar damesdubbel, en heeft daarmee al haar 11 wedstrijden in de competitie gewonnen. Afhankelijk van een nog niet ingevulde wedstrijd, wordt het team 2e of 3e in de 4e klasse op zaterdag. Heren 1 won uit met 3-2 van TC Capelle 7. Jeroen Roffel won zijn beide wedstrijden, en behield daarmee de ongeslagen status in de competitie. Met het resultaat is Heren 1 op de 3e plek geëindigd in 4e klasse. Dames 1 verloor uit met 3-2 van Ouderkerk aan den Ijssel 2. Het team is daarmee als 5e geëindigd.

Gemengd 1 op zondag verloor uit met 5-3 van Dash. Het team eindigt op een 4e plek in de poule, en heeft zich daarmee gehandhaafd in de 3e klasse. Gemengd 2 sleepte afgelopen zondag overtuigend het kampioenschap binnen in de 4e klasse. Tie-Breakers 4 werd thuis met 8-0 verpulverd. Teamcaptain Ruben Timmermans won uiteindelijk 12 van zijn 14 wedstrijden. Gemengd 3 moest uit met 7-1 buigen voor Victoria 4. Iris Kamerling en Karlijn Blankers wonnen hun damesdubbel. Het resultaat was genoeg voor handhaving in de 5e klasse; Gemengd 3 is uiteindelijk 6e in de poule geworden. Gemengd 4 kende een minder gelukkig slot van de competitie. Op Tennispark Kralingen werd met 7-1 van Dash 8 verloren, en werd degradatie uit de 5e klasse onontkoombaar. Joost Jansen won wel knap zijn enkel. Gemengd 5 was op de laatste dag succesvol door met 5-3 van Vredenburch 2 uit Rijswijk te winnen. Eline Korndewal, Jeannine van Reeken en Amélie Dufour wonnen al hun wedstrijden. Het team eindigt daarmee als 4e in de 6e klasse. Gemengd 6 werd na een bloedstollende finaledag glansrijk kampioen in de 7e klasse. Uit tegen Unilever Tennisclub 1 waren nog drie punten nodig, en precies dat aantal werd behaald. Laurens van Wijck won twee van zijn drie partijen. Gemengd 7 verloor op de laatste dag met 5-3 van Schiebroek 2. Maaike Stoel won beide wedstrijden. Het team is als 3e geëindigd in de 7e klasse.

Heren 1 is na een 4-2 thuis overwinning op Victoria 3 als 3e geëindigd in de 3e klasse. Maarten Bakker moest als gevolg van zijn blessure beide potten opgeven; de rest van de wedstrijden werd gewonnen. Heren 2 sloot af met een 4-2 nederlaag tegen de Delftse Hout 2. Umberto Dufour en Sam van der Burg wonnel hun enkelpartijen. Het team eindigt als 4e in de 4e klasse. Heren 3 verloor zijn laatste wedstrijd met 4-2 van Zee en Duin 2, en is daarmee als 3e geëindigd in de 6e klasse. Auke Tas won beide partijen. Heren 4 werd uit met 6-0 verslagen door Hodenpijl 1, en bezet de 5e plek in de 7e klasse. Dames 1 en Dames 2 eindigden beide als laatste in de 4e klasse. Dames 1 verloor zijn laatste wedstrijd met 4-2 van Capelle 3. Irene Brandhorst en Clair de Valk wonnen hun enkelpartijen. Bij Dames 2 was Simone van Vliet succesvol in haar single; zij haalde het enige punt binnen tegen Berg en Dal 7.

Als competitieleider wil ik graag iedereen die zich heeft ingezet tijdens de voorjaarscompetitie ontzettend bedanken voor zijn enthousiasme. Maarliefst 111 mensen hebben uiteindelijk deelgenomen aan de voorjaarscompetitie; een indrukwekkend aantal voor een vereniging van rond de 250 leden. Natuurlijk wil ik ook Gemengd 2 en Gemengd 6 nogmaals feliciteren met hun welverdiende kampioenschap. Ik wens alle spelers heel veel geluk toe tijdens het toernooiseizoen en ik kijk ernaar uit om weer als competitieleider te fungeren tijdens de aanstaande najaarscompetitie.

Met vriendelijke groet,

de Competitieleider

alt

 

Competitiedag 6

 • PDF
 • Afdrukken
 • E-mail

Afgelopen weekend hebben de 17 teams van Passing Shot hun 6e speeldag van de voorjaarscompetitie gespeeld. Hieronder een samenvatting.

Op zaterdag kon Gemengd 1 thuis geen vuist maken tegen Bleiswijk 1; de wedstrijd ging met 4-1 verloren. Bart de Jong won wel zijn enkelspel. Ook Dames 1 verloor met 4-1 van Be Fair 2. Silvia Koelman en Ella Stoel wonnen hun damesdubbel. Gemengd 2 wist met 4-1 te winnen van Capelle 5. Saskia van der Werf won opnieuw haar beide partijen, en behoudt daarmee haar ongeslagen status in de competitie.  

Gemengd 1 op zondag boekte een verrassende overwinning op het 1e team van Chip & Charge. De zustervereniging uit Amsterdam werd thuis met 6-2 verslagen. Gemengd 5 was te sterk voor MVKV 1 uit Katwijk. Jeannine van Reeken won al haar drie partijen. Gemengd 6 deed ook bijzonder goeie zaken in de strijd om het kampioenschap in de 7e klasse. Het team won thuis met 7-1 van Obvius 6 uit Delft. Afhankelijk van hun resultaat van de inhaaldag op Hemelvaartsdag, kunnen zij aanstaande zondag wellicht voor het kampioenschap gaan. Ook Gemengd 7 won knap met 7-1 van Qravel 9 uit Leiden. Voor Heren 1 mondde de kampioenswedstrijd van zondag uit in een deceptie. Aanvoerder Maarten Bakker moest tijdens zijn enkel geblesseerd opgeven, en het team verloor als gevolg met 5-1 van Tenniphil 1 uit Delft. Geert van den Hoek won wel knap zijn enkel. Heren 3 doet ook nog mee in de strijd om het kampioenschap in de 6e klasse. Het team won met 5-1 van Vredenburch 5. Auke Tas en invaller Huub van der Zwet wonnen hun beide partijen.

Gemengd 2 schoof zichzelf afgelopen zondag andermaal naar voren als titelfavoriet. Het team imponeerde uit bij Chip & Charge uit Amsterdam, en boekte een knappe 7-1 overwinning. Gemengd 4 kon zondag niet definitief uit de degradatienood in de 5e klasse ontsnappen. Het team verloor met 5-3 van Obvius 3 uit Delft. Heren 2 verloor met 5-1 van T.V. de Blauwe Reiger 2, en Heren 4 moest met 6-0 buigen voor Rijshaeghe 1. Dames 1 boekte uit tegen PhARO 1 zijn eerste drie punten. Dames 2 verloor met 5-1 van Pijnacker 4.

Op Hemelvaartsdag zal een groot deel van de teams een inhaalwedstrijd spelen. Aanstaande weekend zal de laatste competitiedag plaatsvinden, en zal blijken welke teams er kampioen worden.

Met vriendelijke groet,

de Competitieleider

 

Competitiedag 5

 • PDF
 • Afdrukken
 • E-mail

Afgelopen weekend sloegen de zomerkriebels tijdens de voorjaarscompetitie eindelijk toe. De zeventien competitieteams van Passing Shot hebben tussen het peentjes zweten door weer fanatiek getennist. Op dit moment zijn er maarliefst 105 spelers in actie gekomen voor de voorjaarscompetitie, zo'n 40% van het volledige ledenbestand. Hieronder een samenvatting van de resultaten.

Op zaterdag moest Gemengd 2 zijn meerdere erkennen in L.T.C. Kralingen 7. Het team verloor met 3-2; Saskia van der Werf behield met twee overwinningen wel haar ongeslagen status in de competitie. Heren 1 verloor met identieke cijfers van Plaswijck 8. Jeroen Roffel won opnieuw zijn beide wedstrijden. Ook Dames 1 moest met 3-2 buigen voor Nieuwerkerk 1. Silvia Koelman en Ella Stoel wonnen hun enkels. 

Gemengd 2 op zondag heeft thuis uitstekende zaken in de strijd om het kampioenschap. V.V.G.A. 1 uit Amsterdam werd met een afgetekende 7-1 aan de kant gezet. Frederique van der Kroft won haar enkel in twee sets van een op papier veel betere tegenstandster. Omdat Thor de Bataaf 6 met 4-4 gelijk speelde, is Gemengd 2 nu een serieuze titelkandidaat. Gemengd 4 verloor met 3-5 van Prinsenbeek 7. Joost Jansen won beide van zijn dubbels. Heren 2 boekte een 5-1 zege op Victoria 4. Heren 4 moest met 4-2 buigen voor Overhout 4 uit Haarlem. Jonathan Setyo en Marcel Jong Baw wonnen hun enkels. Dames 1 en Dames 2 verloren beide met 6-0.

Gemengd 1 vocht zich uit met 6-2 langs Festina 3 uit Amsterdam. Dankzij deze zege is handhaving in de 3e klasse voor het eerste gemengde team nu nagenoeg zeker. Gemengd 3 won met 6-2 van tc Atalanta 5 uit Houten. Willem van Santen en Julio dos Reis Monteiro wonnen allebei drie partijen. Gemengd 5 speelde met 4-4 gelijk tegen THOR de Bataaf 13 uit den Haag. Aanvoerder Tom Straatman won al zijn drie wedstrijden, en ook Jeannine van Reeken bleef ongeslagen. Gemengd 6 boekte een knappe 8-0 zege op Naaldwijk 5. Het team komt hiermee een stapje dichterbij de titel in de 7e klasse. Gemengd 7 knokte zich met 5-3 langs Aeolus-Oledo 5 uit Blijdorp. Olivier Schriemer won beide van zijn wedstrijden. Ook Heren 1 deed uitstekende zaken in de strijd om het kampioenschap in de 3e klasse. Aanvoerder Maarten Bakker en Geert van den Hoek wonnen hun beide wedstrijden. Heren 3 kan eveneens naar boven kijken, na een 5-1 overwinning op Oosthout 1.

alt

 

 

Competitiedag 4

 • PDF
 • Afdrukken
 • E-mail

De 4e competitiedag werd voor de meeste teams van R.S.T.V. Passing Shot onderbroken door hevige regenval, en veel wedstrijden zijn afgelast of gestaakt. Bijna alle inhaalwedstrijden zullen op Hemelvaartsdag worden gespeeld. Een aantal teams kwamen wel in actie.

Op zaterdag verloor Gemengd 1 uit met 3-2 van Berkenrode 2. Bart de Jong won zijn single met 6-0 6-0. Ook Dirk Jan Kreder en Els Dijkstra waren succesvol in de gemengd dubbel. De overige zaterdagteams moesten hun wedstrijden aflassen.

Op zondag kwam Gemengd 2 met weinig tennis toch dichtbij een eindresultaat. T.V. De Delftse Hout kwam slechts met één dame opdagen. Nadat Ruben Timmermans en Duko Drijfhout beide hun singles in twee sets hadden gewonnen, bleek dat ook de tweede dame na de eerste set van haar single tegen Iris van Leeuwen niet meer in staat was om verder te spelen. Omdat ook Duko niet verder kon spelen, moest Gemengd 2 zelf de herendubbel opgeven. De laatste gemengd dubbel wordt as. vrijdag nog door Bart Verhoeff en Maria Komissarova gespeeld. Gemengd 5 kwam in zijn thuiswedstrijd tegen Tehado 1 minder ver. Nadat Felix Jehle zijn single had verloren en de andere singles nog op de baan stonden, onderbrak de regen het spel. Heren 2 kon uitwijken naar het tennispark van de tegenstander, V.L.T.C. Sobri 1. Het team speelde met 3-3 gelijk. Robin Seetz won zijn beide wedstrijden. Ook Dames 2 kreeg de gelegenheid om uit te wijken naar het tennispark van hun tegenstanders. Het team verloor met 5-1 van Leidschenveen 1. Melissa Hendriks won wel haar enkel. 

Gemengd 3 kwam in zijn uitwedstijd tegen Berkenrode 6 dichtbij een eindresultaat. Bij een achterstand van 6-1 werd het spel onderbroken; Paul Bernaert won wel zijn enkel. De herendubbel wordt op op 26 mei nog gespeeld. Heren 4 kon zijn wedstrijd wel afmaken. Alexanderstad 2 uit Ommoord werd met 6-0 verslagen.

As. weekend komen de 17 competitieteams van Passing Shot opnieuw in actie. 

Met vriendelijke groet,

de Competitieleider

 

Najaarscompetitie 2014

 • PDF
 • Afdrukken
 • E-mail

Vanaf heden kunnen alle leden van R.S.T.V. Passing Shot zich inschrijven voor de Najaarscompetitie 2014. Deze zal dit jaar voor het eerst landelijk georganiseerd worden en zal zowel op zaterdag als op zondag worden gehouden. Passing Shot is de najaarscompetitie de afgelopen jaren steeds serieuzer gaan nemen, en we zullen deze trend doorzetten. Voor details verwijs ik u naar de e-mail die naar alle leden is verstuurd. Ook worden alle leden zo nu en dan op Facebook op de hoogte gehouden van de vorderingen. Leden kunnen zich vóór maandag 19 mei inschrijven via de volgende link:

https://docs.google.com/forms/d/19m5N-7lW9mnC1x8hSnwSu1I0AFBDdq8lWCV1cFfv82s/viewform

Als u verder nog vragen heeft ten aanzien van de najaarscompetitie, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

Met vriendelijke groet,

de Competitieleider

 

Competitiedag 3

 • PDF
 • Afdrukken
 • E-mail

Op zaterdag 19 april en op 2e paasdag is er weer fanatiek getennist door de 17 competitieteams van Passing Shot. Hieronder volgt een overzicht van de ontwikkelingen.

In de districtscompetitie op zaterdag moesten drie teams thuis aantreden. Gemengd 1 verloor met 4-1 zijn ontmoeting met Schiebroek 5. Dirk Jan Kreder en Tom Schulten wonnen wel hun dubbel. Ook Gemengd 2 liep averij op tegen Plaswijck 5. De confrontatie ging met 3-2 verloren. Saskia van der Werf behield wel haar ongeslagen status door zowel de damesdubbel als de gemengd dubbel te winnen. Dames 1 moest met 4-1 buigen voor Gouderakse T.V. 1 uit Gouda. Simone Hijlkema en Leslie Strengers wonnen wel hun damesdubbel. Heren 1 moet zijn kampioensmars vroegtijdig staken. De ploeg verloor zijn uitwedstrijd tegen Krimpen a/d Lek 3 met 5-0.

Op 2e paasdag was Passing Shot met zeven thuisteam vertegenwoordigd op Tennispark Kralingen. Gemengd 1 was met 7-1 te sterk voor degradatiekandidaat Heerenduinen 1 uit Ijmuiden. Alleen de herendubbel ging verloren. Ook Gemengd 3 boekte succes tegen Meijenhagen 2 uit de Bilt. Karlijn Blankers won alle drie haar wedstrijden. Gemengd 6 boekte een afgetekende 7-1 overwinning op Wilhelmus 1 uit den Haag. Alle vijf driesetters werden hierbij gewonnen. Een omgekeerd scenario deed zich voor in de wedstrijd tussen Gemengd 7 en Nootdorp 1. De ontmoeting ging met 6-2 naar Nootdorp, nadat beide gemengd dubbels in een supertiebreak werden verloren. Voor Heren 1 duurde het tennisdagje niet lang. Het 2e team van T.O.E.G. uit Schiebroek werd met 6-0 verpulverd. Vijf partijen werden in twee sets gewonnen, en de laatste herendubbel werd opgegeven. Heren 3 ontdeed zich op knappe wijze van De Delftse Hout 7. In de opkomende avondschemer kwamen Jan Anton van Zanten en Jasper de Ruijsscher in de tiebreak van de 3e set langszij, en sleepten zo het laatste punt binnen: 4-2. Heren 4 werd na twee overwinningen hard met de neus op de feiten gedrukt. Sobri 3 uit Voorburg bleek veel te sterk, en trok zonder setverlies de overwinning naar zich toe.

Zes teams speelden op maandag 21 april uit. Gemengd 2 werd in de reeds ingezette titelstrijd een halt toegeroepen door Thor de Bataaf 6 uit den Haag. De confrontatie ging met 6-2 verloren. Aanvoerder Ruben Timmermans won wel twee van zijn drie partijen. Gemengd 4 werd met 5-3 overklast door Aeolus 3 uit Blijdorp. Drie driesetters gingen verloren, maar door middel van twee knappe overwinningen in de gemengd dubbels werd een afstraffing voorkomen. Ook Gemengd 5 moest pas op de plaats maken in een duel met Aeolus 4. De ontmoeting ging met 6-2 verloren. Eline Korndewal won wel beide van haar wedstrijden. Heren 2 heeft na twee nederlagen eindelijk de smaak te pakken gekregen. Vleuten de Meern 1 uit Utrecht werd met 5-1 opzij gezet. Robin Seetz en Sam van der Burg wonnen hun beide partijen. Dames 1 en Dames 2 moesten met 6-0 hun meerdere erkennen in Moordrecht 1 respectievelijk ’t Loo 2.

Alle competitieteams hebben nu twee weken rust om van de start van de competitie bij te komen. Op zaterdag 10 mei en zondag 11 mei zal er weer getennist worden. Natuurlijk zult u hier op de website op de hoogte worden gehouden.

Met vriendelijke groet,

de Competitieleider

 

Pagina 1 van 6

Sponsorkliks

Banner

Erasmus Sport

Banner

Meo Lease

Banner

Interessant

Tennisspelers hebben minder last van snurken

Tennisverenigingen maken sinds dit jaar meer kans op subsidie